ekŞi forum: Ay'da Su Bulundu - ekŞi forum

Jump to content

Digg Del.ico.us Slashdot Technorati furl Reddit Facebook Fark Google Magnolia Wink Yahoo Netscape
  • (2 sayfa) +
  • 1
  • 2
  • Yeni konu açamazsın
  • Buraya cevap yazamazsın

Ay'da Su Bulundu dünyanın sonu geliyor..!

#1 User is offline   user_was_here 

• Çırak
  • PipPip
  • Bloğunu Oku
  • Grup: ekŞi

Gönderme Tarihi: 14 November 2009 - 20:06

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Ay'da donmuş halde önemli miktarda su bulunduğunu açıklaması, Google'ı harekete geçirdi.Bu gelişmenin sonucu insanların başka gezegenlere gitmeden önce oluşturabileceği bir koloninin yapılabileceği anlamına geliyor. Ayda bir ay üssü kurabilecekleri ve de dünya dışında başka gezegen ve galaksilere geçişlerinde bir üs olarak kullanabilecekleri kesinlik kazanmışstır . Neil Armstrong un dediği gibi "Bizim için küçük ama insanlık adına büyük bir adım yine Ay'dan gelmektedir. " Kısacası bu keşifle birlikte dünya dışı bir yaşamı şu ana kadar ispatlamamış olsada insanoğlu Ay'da bir koloni kurabilecek güneş sistemi ve galaksimizin dışına çıkabilecektir. Uzayda hayat varmıdır yokmudur bilmiyoruz ama gelecek yıllarda Ay'da hayatı başlatacağımıza kuşku yok. Ay'da su bulunmasının diğer bir anlamı da Dünya dışında bakteri ve ilkel mikroorganizmaların Ay'ın buzullarında yaşayabilecekleri ihtimalini kuvvetlendirerek , yeniden dünya dışında yaşamın tartışmalarını alevlendirecek. NASA'nın Ay Kraterleri Gözlem ve Algılama Uydusu'ndan sorumlu araştırmacı Anthony Coleprete dün düzenlediği basın toplantısında "Gerçekten evet, su bulduk. Hem de az değil, önemli miktarda" demesi üzerine tüm dünyada, Ay'da su keşfedilmesinin ardından büyük bir heyecan daha başladı. NASA, Ay'da suyu ise, güney kutbu bombardımana tutarak buldu.

Bu mesaj user_was_here tarafından düzenlenmiş ( 14 November 2009 - 20:06 )

İyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur.
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
0

#2 User is offline   Pia. 

• Ellerini Tutabilsem Pia'nın...
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Bloğunu Oku
  • Grup: ekŞi Mod

Gönderme Tarihi: 15 November 2009 - 10:56

Sonunda ayında suyunu çıkardılar, darısı diğer el değmemişlere :unsure:
Çivisi çıkmış dünyaya çivi aradım değme nalburlarda bulamadım,kafamdaki eksilen tahtaların yerine nice ormanlar koydum dolduramadım...
0

#3 User is offline   user_was_here 

• Çırak
  • PipPip
  • Bloğunu Oku
  • Grup: ekŞi

Gönderme Tarihi: 15 November 2009 - 17:20

Suyu Mars’ta bulacağına inanan NASA geçen ay bombaladığı Ay’da buz kütlesi tespit etti. Yeni keşif sayesinde astronotlar su ihtiyacını Ay’dan karşılayacak.Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), geçen ay araştırma yapmak için bombaladığı Ay’daki bir kraterde önemli miktarda buz kütlesi buldu. Bilim adamları Ay’da kurulacak uzay üssünün su ihtiyacının buradan kolayca karşılanabileceğini açıkladı.Lcross uzay aracının roketi saatte 9 bin 575 kilometre hızla bu kratere çarptı. Çarpmanın etkisiyle 1.5 ton TNT’e eşdeğer enerji meydana gelirken ay yüzeyinden 350 ton toz ve toprak parçası 10 kilometrelik alana saçıldı. Çarpışmadan 4 dakika bölgede inceleme yapan Lcross, buhar ve su parçalarından yola çıkarak kraterin içinde önemli miktarda su bulunduğu sonucuna vardı. NASA Ay görevleri Şefi Michael Wargo, “Buluş, en yakın komşumuzun sırlarını çözmemize katkı sağlayacak” dedi. 2020’de Ay’a insanlı seferler yapılacak.
İyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur.
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
0

#4 User is offline   erman014 

• Pişik
  • PipPipPipPipPip
  • Bloğunu Oku
  • Grup: ekŞi Üye

Gönderme Tarihi: 16 November 2009 - 13:29

E bunlar güzel gelişmeler açıkçası...
Şeytan ayrıntıda gizlidir...
0

#5 User is offline   £!xt£nc£ 

• Usta Başı
  • PipPipPipPip
  • Bloğunu Oku

Gönderme Tarihi: 16 November 2009 - 19:42

Ay'ıda amerika sahiplendi yani, bu puştlar girdikleri yerden bir daha çıkmazlar.

Ben ne zaman susacağımı bilirim, konuştuğumda ise üstüne söylenecek söz yoktur.Ne zaman geleceğimi bilirim, davete lüzum yoktur, ne kadar kalacağımıda bilirim kovulmama gerek yoktur.Ne zaman gideceğimide bilirim, gittiğimde dönüşü yoktur...

0

#6 User is offline   eKşiLiPiLaV 

• ezergeçerus -_-
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Bloğunu Oku
  • Grup: ekŞi Plus

Gönderme Tarihi: 16 November 2009 - 21:33

pia valla sen başlattın bu kötü espirileri :sick:

*oğlunuz ne iş yapıyo <_<

-nasada astronot efendim

*ben anlamam nasa masa( :sick: )geliri nasıl geliri -_-

-kızımızı asla aç açık  bırakmaz,gerekirse ayı sıkar suyunu çıkarır -_-

:domates:

delinin teki kuyuya taş atmış,dipteki deli saman diye saklamış

BARDAK KIRMA UZMANI Posted Image
0

#7 User is offline   eKşiLiPiLaV 

• ezergeçerus -_-
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Bloğunu Oku
  • Grup: ekŞi Plus

Gönderme Tarihi: 22 November 2009 - 18:44

Alıntı

Ay'da Su Bulundu

peki ya rakı,beyaz peynir,kavun -_-

:huni:

delinin teki kuyuya taş atmış,dipteki deli saman diye saklamış

BARDAK KIRMA UZMANI Posted Image
0

#8 User is offline   Ciftvurteksay 

• Pişik
  • PipPipPipPipPip
  • Bloğunu Oku

Gönderme Tarihi: 23 November 2009 - 12:00

Aydasu bulundu!

Yaklaşık iki ay önce evinin önünden kimliği belirsiz kişilerce kaçırılan Aydasu(9), yapılan bir ihbarı değerlendiren emniyet güçleri tarafından Dolapdere Hacıcavcav mahallesinde bulundu. Aydasuyu kaçıranın annesi Şeriman Ocakşubatmart olduğunu tespit eden emniyet güçleri, Aydasunun kaçırıldığı sırada mutfakta aşure yapan Şeriman Hanımın hangi mantıkla kendi kızını kaçırdığına bir anlam veremedi. Kameralarımıza konuşan Şeriman Hanım pişman olmadığını, ilk fırsatta Aydasu'yu yine kaçıracağını ve bulunmak üzere emniyet güçlerini harekete geçireceğini, Aydasu'suz bir hayat düşünemediğini, zira bunun dünyada da geçerli olamayacağını söyledi ve beynimize sıçtı gitti. Yayın ekibi bi bok anlamadık dediklerinden..
Posted Image
We are here to drink beer.. and live our lives so well that Death will tremble to take us..
H.C.B.
0

#9 User is offline   kibritçi_kız 

• Usta Başı
  • PipPipPipPip

Gönderme Tarihi: 02 December 2009 - 16:07

Önemli olan çölde su bulabilmek hey yavrum :D :D :D :D ayda ki sular gelir...........tırmalar :D :D :D :D :D :D
Doğduğumdan beri doğru olduğuna inandığım şeyler için kendim dahil herkesle uğraştım; uğraşmaya devam ediyorum ve yaşadığım sürece de uğraşmaya devam edeceğim...
0

#10 User is offline   mojo 

• Aşmış
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Bloğunu Oku

Gönderme Tarihi: 06 December 2009 - 22:46

önemli olan ayda su bulmak değil o suyu dünyaya taşımak -_- Malum ülkemizde ve bazı ülkelerde su sıkıntıları yaşanmakta ve bu problemlerin küresel ısınma neticesinde daha da artıcağı düşünülmekte. İBB bence bir boru hattı ile ömerli barajına su çeksin bunu melan çayı ile birleştirsin. Burdan her yere dağıtsın :wacko:
Aykırı..
''tikky'm özentiy'm''
0

• (2 sayfa) +
  • 1
  • 2
  • Yeni konu açamazsın
  • Buraya cevap yazamazsın