Örnek bi haber verelim, konu anlaşılsın....
Türkiye Reklamcılar Derneği: Beyin Fırtınası Kavramını Yanlış Anlıyor Olabiliriz
"Rap Yapan Çocuklara Ben de Sinir Oluyorum Ama..."
Özbükey açıklamasında “Biz ofis çalışanları olarak toplantılarımızda yıllarca bu tekniği uygulamaya çalıştık ama her seferinde asıl konuya dönemeyecek kadar çok uzaklaştığımızı fark ettik. Çok basit bir örnek vermek gerekirse; bir gıda firmasının süt reklamı için neler yapabiliriz odaklı başlatığımız beyin fırtınası, gelmiş geçmiş en sert şut çeken futbolcunun Hami Mandıralı olduğuna karar vermemizle son buldu. Reklam için zaman da kalmayınca mecburen yine süt içip rap yapan veletleri dayamak zorunda kaldık tüketiciye." diyerek adeta günah çıkardı. Reklamcıların ne zaman başları sıkışsa çocuklara rap yaptırarak işin içinden sıyrılmaya çalışmalarının kendisini de camiadan soğuttuğunu belirten Özbükey "İnanın ben de en az sizler kadar o çocuklara sinir oluyorum, ağızlarının ortasına bi tane vurasım geliyor ama işte naparsınız,ekmek parası..." sözleriyle yaşadığı çaresizliği aktardı.
"Allah Nil Karaibrahimgil'i Başımızdan Eksik Etmesin"
"En son bir gazetenin internet sitesinin reklamı için toplandığımızda ise gene konsantrasyonumuzu kaybedip 5 gün boyunca 'Canon mu Nikon mu?' muhabbeti döndürmüştük" diyen Özbükey, söz konusu reklamın çekim sürecini de şu sözlerle anlattı: "6. gün öğlen oldu ama daha ortada hiç bir şey yok. Akşama da müşteriye sunum yapmak gerekiyor. Mecburen aradık Nil'i, sağolsun yine kırmadı bizi, 10 dakikada bir jingle yazdı, 15 dakikada senaryo oluşturduk, 3 saat de çekimdi montajdı derken akşam 5'te sunuma hazırdık. Allah Nil Karaibrahimgil'i başımızdan eksik etmesin, son dakikada yazdığı jingle'larla kaç defa bizi rezil olmaktan kurtardı...Yani en azından reklam verene rezil olmadık." "Reklamın İyisi Kötüsü Olmaz Lafı Bizi Yeterince İdare Ettî."
Ekran kirliliğinin en büyük sebebinin kaybedilen zaman olduğuna işaret eden Özbükey, ”Bir projeyi yetiştirmek için bir hafta süremiz varsa, biz bir 6 gün 'brain storming' adı altında geyik yaptığımız için ister istemez ‘kendini köpek zanneden laptop’ benzeri projeler ile izleyicilerin karşısına çıkıyoruz." diyerek ekledi: "Tamam ben de seviyorum muhabbet etmeyi ama artık ekranda gördüğümde utancımdan kanal değiştirmek zorunda kalmayacağım işler de yapmak istiyorum. Gerekirse bu toplantılara da bir moderatör sistemi getireceğiz, geyiğe sarmaya meyil edeni yaka paça dışarı atacak. O da olmazsa son bir beyin fırtınası yapar, beyin fırtınasının yerine ne yapılabilir onu tartışırız...”
(amorf1000 Brüksel'den bildirdi)
Bi de son dakika haberleri var ki çok yaratıcı şeylere rastlmak mümkün
- Emniyet Müdürlüğü: "Gidiş yoluna göre ehliyetten puan kırılmayabilir"...
- Turkcell: "Bilmedikleri Bir Numaradan Gelen Cevapsız Çağrıyı 'Belki Kızdır' Umuduyla Geri Arayanlara Minnettarız."...
- Maçtan Önce Galibiyet Yemini Eden Takım Yenilince Çarpıldı...
- Kaçıranlar ve Yeniden İzlemek İsteyenlerden Şok İtiraf: "Kanalların telefon numaralarını bile bilmiyoruz."...
Giriş Yapayım
Kayıt Olayım
Yardım

Başa Git
Çoklu Alıntı