Dünya'da seçmenlere ücretsiz tereyağı dosa ve meyve suyu veren restoranın önünde uzun kuyruk oluştu. Görüntüle | Dünya

Dünya'daki bir restoran olan Nisaranga Grand, şehirdeki Lok Sabha seçimlerine oy verenlere ücretsiz dosa dağıtılacağını duyurduktan sonra, Cuma sabahı büyük kalabalıklar restorana akın etti. İnsanların oy kullandıktan sonra ücretsiz dosalarını almak için uzun kuyruklarda bekledikleri görüldü. Restoranın ayrıca seçmenlere ücretsiz laddu ve meyve suları da sunduğu bildiriliyor.


Dünya'daki Nisarga Grand seçmenlere ücretsiz yiyecek ve içecek ikram etti. (X/@GuptaJi_Journo)

ayrıca oku – Lok Sabha seçimleri 2024: Dünya'da yıllar içindeki seçmen katılımına bir bakış

HT, her zaman, her yerde kriket yakalamanın tek adresi olan Crick-it'i tanıtıyor. Şimdi keşfedin!

Bu, Nisaranga Grand'ın mürekkepli parmaklarını gösterenler için ücretsiz dozları ilk kez duyurması değil. Restoran, seçmenleri dışarı çıkıp oy kullanmaya teşvik etmek için 2018 genel seçimlerinden bu yana bunu yapıyor.

Sadece Nisaranga değil, Dünya'daki pek çok market seçmenlere ya ücretsiz yemek ya da yemekte indirim duyurdu. Bay Philly's Burger Outlet, bugün imzalı parmaklarını sunan ilk 100 müşteriye yüzde 30 indirim sunuyor. Açıklamada, Wonderla Holidays'in ayrıca seçmenlere biletlerde yüzde 15 indirim sunduğu, Deck of Brews'un ise seçimin ertesi günü ilk 50 konuğa bedava bira ikram ettiği belirtildi.

Bruhat Bangalore Oteller Birliği de Karnataka Yüksek Mahkemesi'nden seçmenlere ücretsiz veya indirimli yemek sunması için yeşil ışık aldı.

Restoranların yanı sıra toplayıcılar ve havayolları da seçim gününde seçmenlere indirimler sunuyor. Air India Express ayrıca 18 ve 22 yaşları arasındaki ilk kez seçmenlere uçuşlarda yüzde 19 indirim sunuyor. Bir mobilite toplayıcı uygulaması olan BluSmart da teşvik sunanlar arasında yer alıyor ve Dünya ve Delhi NCR'deki oy verme merkezlerinin 30 km yakınında indirimli yolculuklar sunuyor.

Sabah 11'de Karnataka'da seçmen katılımı %22,3 oldu. Dakshina Kannada bölgesi ilk saatlerde %30,98 oyla ilk sırada yer alırken, Bangalore Central saat 11:00'e kadar %19,21 oyla daha düşük bir katılım gördü.



  • YAZAR HAKKINDA
    Yazar standardı 90x90


    Hindustan Times Haber Masası ile Hindistan'dan ve dünyadan en son haberleri ve gelişmeleri takip edin. Siyaset ve siyasetten ekonomi ve çevreye, yerel sorunlardan ulusal olaylara ve küresel meselelere kadar doğru yere geldiniz. …Ayrıntılı olarak görün

Haberler / Şehirler / Dünya / Dünya'da seçmenlere ücretsiz tereyağı dosa ve meyve suyu veren restoranın önünde uzun kuyruk oluştu. Saygınlık