Maske Takmak Koronavirüsten Korur Mu?

PaPaĞaN

New member
Coronavirüsü nedir? Corona virüsü öldürür mü? Corona virüsü nerelere yayıldı? Corona virüsü Türkiye’ye sıçradı mı? Maske korona virüsünden korur mu? Bu ve daha fazlası yazımızın devamında..
Dünya Sağlık Örgütü yüz maskesi kullanımının koronavirüsü bulaşmasını engellemekte kesin çözüm olmadığı açıklamasını yaptı. Ayrıca genel hijyen kurallarına uyulması için uyarıda bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü koronavirüsüne karşı yaptığı açıklamada “coronavirüsü bulguları olmayan kişilerde sadece yüz maskesi kullanımının virüsü %100 engellemez, maske tek başına etkili olmaz ve genel hijyen kurallarına da mutlak suretle uyulması gerekir.” açıklamasında bulundu.
DSÖ açıklama da ayrıca, “virüs ile ilgili şuan için global yayılım söz konusu değil. Çin dünya Sağlık örgütünden tıbbi yüz maskesi talebinde bulunmadı.
Virüsün yayılımını engellemek için yapılması gereken en önemli şeyin enfekte şahısların yüz maskesi kullanması gerekmektedir.
Enfekte olmamış insanlar için ise yalnızca maske kullanımı kesin bir koruyuculuk sağlamaz. El yıkama gibi diğer önlemlerin kullanılması gerekir.
Şuana kadar koronavirüs herhangi bir mutasyona uğramamış. Oldukça stabil bir virüs” açıklaması yapıldı.