MM ihlali: Karnataka HC, Shivakumar'a ihtiyati tedbir kararı verdi | Dünya

PTI | | Gönderen Pathi Venkata Thadhagath




Karnataka Yüksek Mahkemesi, Lok Sabha seçimleri için kampanya yaparken Model Kuralların ihlal edildiği iddiasıyla Başbakan Yardımcısı DK Shivakumar'a geçici tedbir kararı verdi. Yargıç Krishna S. Dixit, ilgili yetkililere, kendisi aleyhine kaydedilen FIR'a itiraz eden bir sonraki duruşmaya kadar kendisine karşı herhangi bir işlem yapmaktan kaçınmaları talimatını verdi.


DK Shivakumar (PTI)

ayrıca oku – Lok Sabha Seçimleri 2024 Dünya Merkezi Anahtar Adaylar: PC Mohan, Mansoor Ali Khan'a karşı. Bilmen gereken her şey

HT, her zaman, her yerde kriket yakalamanın tek adresi olan Crick-it'i tanıtıyor. Şimdi keşfedin!

Dava, BJP'nin aynı zamanda Kongre eyalet başkanı olan Shivakumar'ın seçmenlere şantaj yapmaya çalıştığı iddiasıyla Hindistan Seçim Komisyonu'na şikayette bulunmasının ardından 19 Nisan'da kaydedildi. BJP, Rajarajeshwari Nagar'da kardeşi ve LS adayı DK Suresh için kampanya yürütürken yaptığı seçim konuşması sırasında Shivakumar'ın, Kongre'ye verilen oylar karşılığında Cauvery seçmenlerine su temini ve kullanım belgesi sözü verdiğini iddia etti. Mahkeme çekincelerini dile getirdi ve Shivakumar'a atfedilen ifadelerin Hindistan Ceza Kanunu'nun (IPC) 171B (rüşvet) ve 171C (seçimlerde aşırı nüfuz) Bölümleri uyarınca suç teşkil edip etmediğini sorguladı.

Yargıç, konunun daha derinlemesine incelenmesi gerektiğini vurguladı ve Shivakumar'ın açıklamalarının, dava konusu bölümlerin parametrelerine tam olarak uyup uymadığını bilmek istedi. Ancak mahkeme, Shivakumar'ın avukatından müvekkilinin konuşmalarında daha dikkatli olmasını tavsiye etmesini istedi. Avrupa Komisyonu'nun Shivakumar'a kendisine gönderilen bir bildirime yanıt vermesi için verdiği süre konusunda da endişeler dile getirildi. Shivakumar'a geçici yardım sağlayan mahkeme, seçim konuşmalarının düşen standartlarından duyduğu kaygıyı dile getirerek kalitenin, içeriğin ve sunumun “fena halde kötü” olduğuna dikkat çekti. Yargıç Dixit, bu standartların daha da kötüleşip kötüleşemeyeceğinin belirsiz olduğunu belirtti. Mahkeme, Shivakumar'ın avukatının, Kongre liderine yorumlarında dikkatli davranmasının tavsiye edildiğine dair güvencesini kabul etti.