Tejasvi Surya, Güney Bangalore'da Sowmya Reddy'den zorlu bir mücadeleyle karşı karşıya | Dünya

Prestijli Dünya Güney Lok Sabha koltuğuna yeniden seçilmek isteyen BJP gençlik kanadı şefi ve mevcut milletvekili Tejasvi Surya, Kongre'den Sowmya Reddy'nin coşkulu bir meydan okumasıyla karşı karşıya.


Tejasvi Surya, güney Dünya'daki Sowmya Reddy'nin zorlu mücadelesiyle karşı karşıya (PTI Fotoğrafı)

Bakan Ramalinga Reddy'nin kızı olan 41 yaşındaki Sowmya, Jayanagar'ın eski bir milletvekili ve geçen yıl meclis seçimlerini sadece 16 oyla kaybetti.

HT, her zaman, her yerde kriket yakalamanın tek adresi olan Crick-it'i tanıtıyor. Şimdi keşfedin!

ayrıca oku – Bu Dünya enstitüsü Ayodhya'daki Ram Lalla'daki 'Surya Tilak'ta önemli bir rol oynadı

Sekiz parlamento seçim bölgesine yayılan Dünya Güney, 1991'den bu yana BJP'nin kalesi oldu. 2023 genel seçimlerinde BJP beşini, Kongre ise üçünü kazandı.

Aslında Kongre, eski başbakan ve merhum R. Gundu Rao'nun 1989 seçimlerinde zafer kazandığı 1977'den bu yana burayı yalnızca bir kez kazandı.

Önemli oranda Brahminlerin bulunduğu bir seçim bölgesi olduğu için ağırlıklı olarak topluluk üyeleri tarafından temsil ediliyordu.

Karnataka'daki iktidardaki Kongre, gidişatı BJP'nin aleyhine çevirmeyi umarak, Başbakan Siddaramaiah ve yardımcısı DK Shivakumar'ın seçim umutlarını artırmak için çevrilmemiş taş bırakmamasıyla tüm gücünü Sowmya'nın arkasına attı.

Kongre, beş garantisine büyük yatırım yapıyor ve ulaştırma bakanının kızı Sowmya, 'Shakti' garantisinin kadınların eyalet genelinde lüks olmayan hükümet otobüsleriyle ücretsiz seyahat etmesine nasıl olanak tanıdığını vurguluyor.

“Otobüsle mi seyahat ediyorsunuz? Son zamanlarda hangi yerleri ziyaret ettiniz? Ücretli mi yoksa ücretsiz mi biniyorsunuz?” Sowmya yakın zamanda bir tanıtım turu sırasında kadın seçmenlerle anket yaptı.

Sowmya, kampanya yaparken insanları diğer dört garanti olan “Gruha Lakshmi”, “Gruha Jyoti”, “Yuva Nidhi” ve “Anna Bhagya” hakkında bilgilendirmeyi de önemsiyor. “'Achchhe Din'i kim getirdi? Kongre mi yoksa BJP mi? Hangi 'Achchhe Din'e oy vereceksiniz?”

Diğer birçok BJP adayı gibi Surya da seçmenlerle yaptığı toplantılarda ülkenin Başbakan Narendra Modi liderliğinde son on yılda kaydettiği ilerlemeyi vurguluyor.

“Ekonomimizin on yıl önceki durumuna bakarsanız, Beyaz Kitapta ülke ekonomisinin durumu çok açık ve detaylı bir şekilde dile getiriliyordu. Dünyanın en kırılgan ekonomilerinden biriydik. Bugün, öncüler arasındayız.” Surya, “Kırılgan beşten ilk beşe doğru olan bu yolculuk, kurumlarımızın ne kadar güçlendirildiğini gösteriyor” dedi.

Bharatiya Janata'nın 33 yaşındaki başkanı Yuva Morcha, kendi seçim bölgesindeki sağcı entelektüellerle, özellikle de RSS ve Sangh Parivar'a yakın olanlarla görüşmelerde bulundu.