Whatsapp Medya Görünürlüğü Nasıl Açılır ?

Gulersin

Global Mod
Global Mod
WhatsApp Medya Görünürlüğü Nasıl Açılır?

WhatsApp kullanıcıları, genellikle paylaşılan medya dosyalarının otomatik olarak cihazlarına kaydedilmesini isteyebilirler. Ancak, bazen bu özellik istenmeyebilir veya kullanıcının depolama alanını doldurabilir. Neyse ki, WhatsApp'ta medya görünürlüğünü açıp kapatmak oldukça basittir.

1. WhatsApp'ta Medya Görünürlüğü Nedir?

WhatsApp medya görünürlüğü, bir kullanıcının gelen medya dosyalarının otomatik olarak cihazlarına kaydedilip kaydedilmeyeceğini belirleyen bir ayar seçeneğidir. Bu ayar, gelen resimler, videolar ve diğer medya dosyaları için geçerlidir. Medya görünürlüğü açıkken, gelen medya dosyaları cihazın galerisinde görünür ve otomatik olarak kaydedilir. Ancak, medya görünürlüğü kapalıysa, medya dosyaları cihaz galerisinde görünmez ve otomatik olarak kaydedilmez.

2. WhatsApp'ta Medya Görünürlüğü Nasıl Ayarlanır?

WhatsApp'ta medya görünürlüğünü açmak veya kapatmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

Adım 1: WhatsApp uygulamasını açın ve ana ekranın sağ üst köşesindeki üç noktaya tıklayın.

Adım 2: Açılan menüden "Ayarlar" seçeneğine dokunun.

Adım 3: Ayarlar bölümünde, "Hesap" seçeneğini bulun ve tıklayın.

Adım 4: Hesap bölümünde, "Gizlilik" seçeneğine dokunun.

Adım 5: Gizlilik bölümünde, "Medya görünürlüğü" seçeneğini bulun.

Adım 6: "Medya görünürlüğü" seçeneğine dokunun ve istediğiniz seçeneği seçin: "Her zaman", "Wifi ve mobil veri" veya "Asla".

3. Hangi Seçeneği Seçmeliyim?

"Her zaman" seçeneğini seçerseniz, tüm gelen medya dosyaları cihazınıza kaydedilir. "Wifi ve mobil veri" seçeneğini seçerseniz, yalnızca Wi-Fi ağına bağlıyken medya dosyaları otomatik olarak kaydedilir. "Asla" seçeneğini seçerseniz, hiçbir medya dosyası otomatik olarak kaydedilmez.

4. WhatsApp Medya Görünürlüğü Ne İşe Yarar?

WhatsApp medya görünürlüğü, kullanıcılara medya dosyalarının otomatik olarak cihazlarına kaydedilip kaydedilmeyeceği konusunda kontrol sağlar. Bu özellik, kullanıcıların cihazlarının depolama alanını korumasına ve istenmeyen medya dosyalarının cihazlarına kaydedilmesini önlemesine olanak tanır.

5. Diğer Sıkça Sorulan Sorular

- WhatsApp'ta medya görünürlüğü kapatıldığında, gelen medya dosyaları nereye kaydedilir?

Medya görünürlüğü kapatıldığında, gelen medya dosyaları cihaz galerisine kaydedilmez ve WhatsApp uygulamasında saklanır.

- Medya görünürlüğü açıkken, gelen medya dosyaları ne kadar süreyle cihazımda kalır?

Medya dosyaları cihaza kaydedildikten sonra, kullanıcı bunları istediği zaman cihazından silebilir. Ancak, medya görünürlüğü kapalıysa, gelen medya dosyaları cihaz galerisine kaydedilmez ve WhatsApp uygulamasında saklanır.

6. Sonuç

WhatsApp medya görünürlüğü, kullanıcıların gelen medya dosyalarının cihazlarına otomatik olarak kaydedilmesini kontrol etmelerine olanak tanır. Bu özellik, kullanıcılara depolama alanlarını koruma ve istenmeyen medya dosyalarının cihazlarına kaydedilmesini önleme imkanı sağlar. Kullanıcılar, tercihlerine göre medya görünürlüğü ayarlarını her zaman değiştirebilirler.