Karnataka CM Siddaramaiah'a ücretsiz otobüs bileti çelengi verildi | Dünya

Karnataka Başbakanı Siddaramaiah Pazartesi günü ücretsiz otobüs biletlerinden oluşan bir çelenk aldı. Bu eşsiz jestle bir hukuk öğrencisi, ücretsiz gezi için minnettarlığını ifade etti.


Karnataka CM Siddaramaiah. (AFP)

Arasikere'den bir birinci sınıf hukuk öğrencisi, Başbakan Siddaramaiah'a ücretsiz otobüs biletlerinden oluşan bir çelenk sundu.

HT, her zaman, her yerde kriket yakalamanın tek adresi olan Crick-it'i tanıtıyor. Şimdi keşfedin!

Öğrenci MA Jayashree, CM Siddaramaiah'ın katıldığı bir seçim kampanyası sırasında çelengi sundu.

OKU | Siddaramaiah, Merkezin kuraklığı hafifletmek için hızlı önlemler alınmasını sağlamasının ardından SC'ye teşekkür ediyor

Jayashree çelengi teslim ederken şunları söyledi: “Başbakan olarak uyguladığınız Kongre hükümetinin ücretsiz seyahat girişimi sayesinde. Hiçbir maddi yük yaşamadan hukuk eğitimime devam edebildim. Bu yüzden tüm bedava biletleri sakladım ve bu “çelenk”i yaptım.

Ayrıca, “Aylardır bunu size sunma fırsatını bekliyordum. Bugün Arasikere'ye geleceğinizi duyunca tek nefeste çelenkle buraya koştum.”

OKU | BJP'nin ihraç edilen lideri K Eshwarappa bağımsız aday olarak duruyor

CM'ye şükranlarını ifade ettikten sonra, kendisinden hayır dualarını aldı.

Özellikle, Karnataka eyaletindeki kadınlar, devlet tarafından işletilen Karayolu Taşımacılığı Şirketlerinin (RTC'ler) premium olmayan hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Bu fayda, Kongre hükümeti tarafından 11 Haziran 2023'te Karnataka'da başlatılan Shakti planı kapsamında tanıtıldı. Bu, hükümetin verdiği beş seçim garantisinden biri.

Programın yararlanıcıları halk otobüslerinde ücretsiz seyahat etme hakkına sahip erkek ve kız öğrencilerdir. Kadınlar, hükümet portalı Seva Sindhu'ya kaydolarak Shakti akıllı kartına başvurabilirler.

OKU | LS anketlerinde Mallikarjun Kharge “Cong, Karnataka'da 15-20 sandalye kazanmak istiyor”

Daha önce Başbakan, Shakti planını başlatırken bu programlarda aracı olmadığını ve yararlanıcılarla doğrudan temasa geçileceğini söylemişti.

Başbakan, Shakti Programı logosunu ve pembe renkli akıllı kartı yayınladı.