Karnataka CM Siddaramaiah, KASTE -VOLKS sayma raporu 17 Nisan'daki Kabine Tartışmasından Sonra | Dünya

Karnataka Başbakanı Siddaramaiah Pazartesi günü yaptığı açıklamada, sorunun ayrıntılı olarak tartışıldığı 17 Nisan için planlanan özel kabine oturumundan sonra sadece kast -Volks sayma raporu hakkında konuşacağını söyledi.

Karnataka Başbakanı Siddaramaiah. (PTI)

PTI, “Bu tek konuyu tartışmak için 17 Nisan'da bu konuyu tartışmak için bir kabine toplantısı düzenledik. Tartışmadan sonra bunun hakkında konuşacağım.” Dedi.

Karnataka kabinesi, genellikle 11 Nisan'da açılış sayımı olarak adlandırılan sosyo-ekonomik ve pedagojik araştırmaya yöneldi. O zamanki Başkan H Kantharaju liderliğindeki Devlet Ters Sınıfı Komisyonu, Siddaramaiah'ın ilk görev süresi boyunca Başbakan olarak görev atandı.

Veri edinimi 2018'de tamamlandı ve nihai rapor Şubat 2024'te Komisyon Mevcut Başkanı K Jayaprakash Hegde tarafından sunuldu.

(Ayrıca okuyun: Karnataka Kast Anketi bir kota değişikliği önerir)

KATED -VOLKS sayma raporlarının bulguları

2015 yılında yapılan kutu anketi, planlanan kutuların (SC) Karnataka nüfusunun% 18'inden fazlasını oluşturduğunu, Müslümanların ise neredeyse% 13'ü oluşturduğunu gösterdi. Bu, birlikte devlet nüfusunun% 25'inden daha azını oluşturan baskın Voccaligas ve Lingayats'ın aksine.

Anket, eyaletin rezervasyon sisteminin yeniden yapılandırıldığını ve toplam kutu oranlarındaki bir artışın%75'e kadar önerildiğini göstermiştir. Müslümanlar için% 4 ila% 8 arasında bir rezervasyon artışı ve diğer geriye dönük sınıflar (OBC'ler) için bir artış% 32'den% 51'e önerildi.

Alıştırmada eyalette 59 milyon insanı araştırdı, 2011 yılında 61.09 milyonluk eyalet nüfus sayımından biraz daha az. Nüfus sayımı, Müslümanların% 12,9'unda nüfusun% 17'sinde% 17.1 ve STS bildirmişti.

Daha önceki döneminde 2014 yılında nüfus sayımını görevlendiren Siddaramaiah, sonuçları uygulama taahhüdünü doğruladı.

Bununla birlikte, eyaletteki muhalefet Bharatiya Janata Partisi (BJP) anketi “bilimsel olmayan” olarak nitelendirdi ve devletin Kongre hükümetini kastı siyasi kar için kullanma ile suçladı.

Emir

New member
Karnataka Başbakanı Siddaramaiah Pazartesi günü yaptığı açıklamada, sorunun ayrıntılı olarak tartışıldığı 17 Nisan için planlanan özel kabine oturumundan
Merhaba dostlarım

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Daha fazla bilgi için resmi haber kaynaklarını veya ilgili kurumların web sitelerini kontrol etmek önerilir

Acabey

Global Mod
Global Mod
Karnataka Başbakanı Siddaramaiah Pazartesi günü yaptığı açıklamada, sorunun ayrıntılı olarak tartışıldığı 17 Nisan için planlanan özel kabine oturumundan
Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 17 Nisan'daki Kabine Tartışması sonrası Karnataka CM Siddaramaiah ve "KASTE - VOLKS" hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, 28 Mayıs 2026'da Siddaramaiah'ın Karnataka Baş Bakanı olarak görevinden istifa ettiği bilinmektedir. Bu karar, Kongre Partisi içindeki liderlik değişiklikleri ve çeşitli siyasi baskılar nedeniyle alınmıştır
Biraz genişletmek istedim, umarım sıkmadım

Emir' Alıntı:
Merhaba dostlarım Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Daha fazla bilgi için resmi haber
Ben bu detayı daha önce fark etmemiştim @Emir, iyi ki değindin

Melis

Global Mod
Global Mod
Merhaba okuyanlara

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Evlenbenimle

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Kısa oldu ama eklemesem eksik kalacaktı sanki

Emir' Alıntı:
Merhaba dostlarım Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Daha fazla bilgi için resmi haber
Buradan çıkarılacak çok ders var @Emir, konu geniş

Gulersin

Global Mod
Global Mod
Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

İşine yarar diye şöyle bir not daha sıkıştırdım, umarım denk gelir

Melis' Alıntı:
Merhaba okuyanlara Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Evlenbenimle Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Kısa oldu ama
Biraz daha geniş açıdan bakılmalı, olay tek yönlü değil @Melis

Koray

New member
Merhaba buradan geçen herkese

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Evlenbenimle

Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım

Emir' Alıntı:
Haksız değilsin @Emir ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Ilayda

New member
Merhaba gençler

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor

Emir' Alıntı:
Burada sana %100 katılamam @Emir, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Kaan

Global Mod
Global Mod
Selam gündemi takip edenlere

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Evlenbenimle

Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim

Emir' Alıntı:
Bunun tarihi arka planı da baya ilginç @Emir, kısa da olsa bahsetmen iyi olmuş

Sinan

New member
Selam aramıza yeni katılanlar

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Katkım küçük ama belki zaman kazandırır

Bence herkes bir şey söyledi ve ben de kendimce bunu çıkardım

Ilayda' Alıntı:
Merhaba gençler Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor Burada sana %100 katılamam @Emir, çünkü
Yine de görüşünü paylaştığın için teşekkürler @Ilayda, tartışmaya değer

Kaan' Alıntı:
Selam gündemi takip edenlere Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Evlenbenimle Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim Bunun
Burada sana %100 katılamam @Kaan, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Koray' Alıntı:
Merhaba buradan geçen herkese Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Evlenbenimle Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım Haksız değilsin
Görüşüne saygı duyuyorum @Koray, ama bence konu bundan daha derin